piątek, 16 grudnia 2011

Ciasteczka czekoladowe do kawy- Protal

Składniki

CZEKOLADOWE CIASTKA:
* 15 łyżek otrąb (mieszanki owsianych i pszennych)
* 1 czubata łyżeczka proszku do pieczena
* ok.15 łyżeczek słodziku do piecznia (lub więcej-wg smaku)
* 2 łyżki skrobi kukurydzianej
* 3 łyżki kakao
* 9-10 łyżek płynnego (!) jogurtu naturalnego
* 3 żółtka
* 2 białka
* 1 łyżeczka rozpuszczalnej kawy



Przygotowanie

Wszystkie składniki dokładnie ze sobą wymieszać. Powstanie gęsta klejąca masa. Nakładać łyżką na blachę wyłożoną papierem do pieczenia w sporych odstępach-ciastka trochę urosną. Piec w 160*C ok.20-25 min-najlepiej sprawdzać stan ciastek drewnianym patyczkiem. Ciastka wyjdą miękkie. Ostudzić i przechowywać w szczelnym pojemniku.

autor : mrs.dukanowa -  nie mogłam się oprzeć żeby się z wami tym przepisem nie podzielić - mam nadzieję ze autorka nie będzie zła :-)


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz