sobota, 24 grudnia 2011

Ciasto z kokosem Kasi

Składniki

BISZKOPT:
5 jajek
3/4szkl.cukru
3/4 szkl.maki pszennej
poltora lyzki maki ziemniaczanej
2 lyzeczki proszku do pieczenia


KOKOS:
4 bialka
1szkl.cukru
20dk.kokosu
pol cytryny

SMIETANA:
1 litr smietany kremowki
brzoskwinie
6 lyzek cukru
zelatyne na pol litra




Przygotowanie

BISZKOPT:
Zrobic z podanych skladnikow biszkopt.

KOKOS:
Bialka ubic na sztywno.Gdy juz beda sztywne dodawac powoli cukier dalej ubijajac.Jak juz bezie dobrze ubite to wsypac kokos i wcisnac pol cytryny,delikatnie wymieszac.Piec na papierze pergaminowym w piekarniku nagrzanym do 170C okolo 30 min.

SMIETANA:
Kremowke ubic razem z cukrem na sztywno.Brzoskwinie pokrojic w kosteczke i dodac juz do ubitej
smietany.Zelatyne rozpuscic w pol szkl.wody i wlac do smietany,dobrze wymieszac.



1.BISZKOPT
2.SMIETANA
3.KOKOS

NA KOKOS PRZY SCIAGANIU Z PAPIERU DO PIECZENIA TRZEBA UWARZAC BO LUVBI SIE LAMAC!!!!!!
!!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz