poniedziałek, 26 grudnia 2011

Domowe hamburgery

Składniki

-10 bułek na hamburgery lub kajzerki
-1/2 kg mięsa mielonego -surówka
-ketchup
-sos do sałatek lub majonez



Przygotowanie

Mięso mielone przyprawić (jeśli nie jest przyprawiane ),dodać 1 małe jajko i trochę bułki tartej-dobrze wymieszać. Formować małe kulki, a następnie zdusić je ręką na okrągłe ale płaskie kotlety.Opiec na patelni z obu stron. Bułki przeciąć na pół. Włożyć na chwilę do nagrzanego piekarnika lub mikrofalówki aby podgrzać. Jeśli uda Wam się kupić świeżo upieczone-jeszcze ciepłe to nie trzeba grzać. Jedną połówkę bułki posmarować ketchupem,drugą sosem do sałatek lub majonezem.Na jedną połówkę nałożyć surówki z kapusty-przyrządzonej wg uznania-może być kupna następnie położyć kotleta i złożyć bułkę.Dodatków kłaść ile się chce. Hamburgery gotowe więc życzę SMACZNEGO.

Bardzo smaczne są również następnego dnia-po przygotowaniu zawinąć w folię aluminiową.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz