piątek, 20 stycznia 2012

Ciasto Marcepanowe Pycha

Składniki

Ciasto ciemne: 25 dag mąki, 15 dag cukru, 15 dag masła, 4 żółtka, 2 łyżki kakao, 2 łyżeczki proszku do pieczenia. Ciasto białe: półtorej szklanki kaszy manny, 25 dag masła, 25 dag cukru, pół łyżeczki proszku do pieczenia, 2 łyżeczki olejku migdałowego; szklanka mleka



Przygotowanie

Połączyć i szybko zagnieść składniki ciemnego ciasta. Wyłożyć je na blachę średniej wielkości. Następnie zagnieść jasne ciasto i wyłożyć je na ciemne. Piec 45 min w temperaturze 180°C. Zagotować mleko i gorącym polać upieczone, ciepłe jeszcze ciasto. Ostudzone ciasto można oblać polewą czekoladową. 100 g - 425 kcal.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz