niedziela, 22 stycznia 2012

Fasolka po bretońsku w 15 minut

Składniki

Składniki:
1 puszka fasolki białej
1 cebula średnia lub duza
200 g kiełbasy zwyczajnej
4 szt parówki cienkie ( najlepiej Berlinki )
koncentrat pomidorowy
sól, pieprz, papryka



Przygotowanie

Cebule kroimy w drobną kostke i podsmazamy na patelni, nastepnie do cebuli dodajemy pokrojoną w plasterki kiełbasę oraz parówki. Smażymy kilka minut.
Puszke fasolki otwieramy, przecedzamy w wodzie tak aby pozbyc sie płynu, w którym była, do garnka nalewamy pół szklanki wody i wsypujemy fasolke czekamy aż sie zagotuje i wszystko wlewamy na patelnie do cebuli oraz kiełbasy z parówkami, dodajemy około dwóch małychn łyżek koncentratu pomidorowego mieszając przyprawiamy do smaku sola i pieprzem jak ktos lubi ostre równiez papryką. Jesli jest za gęte dolewamy odrobine przegotowanej wody i mieszamy.Chwila moment i gotowe.
Smacznego :)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz