niedziela, 1 stycznia 2012

mój ambasador

Składniki

Ciasto
1 kostka Kasi
6 łyżek wody
1/2 szklanki cukru
3 łyżki kakao
6 żółtek i 3 białka
1 szklanka mąki
2 łyżeczki proszku do pieczenia
Pianka kokosowa
3 białka
1 szklanka cukru
20 dag kokosu




Przygotowanie

Roztopić w garnku  Kasię z wodą, cukrem i kakako. Masę zagotować. Po przestudzeniu dodać 6 rozkłóconych żótek, mąkę, proszek do pieczenia oraz pianę ubita z 3 białek. Całośc dokładnie wymieszać. Wyłożyć na blaszkę podłużną.
Pianka kokosowa: 3 białka ubić z cukrem dodać kokos i wyłożyć porcjami na ciasto. Piec w temp. ok. 180oC

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz