poniedziałek, 23 stycznia 2012

Pasztet Pieczarkowy

Składniki

 3 pszenne bułki
 5 jajek
 3 łyżki gęstej, kwaśnej śmietany
 sól, pieprz
 1 duża cebula
 50 dag pieczarek
 1/2 pęczka natki pietruszki
 20 dag żółtego sera
 1 łyżka masła
 75 g bekonu.



Przygotowanie

 Bułki pokroić w kostkę. Roztrzepać jajka, śmietanę, sól i pieprz. Wymieszać z bułką. Cebulę pokroić w kostkę i podsmażyć na maśle, dodać pokrojone grzyby i smażyć 5 min. Dodać posiekaną natkę, wymieszać i po ostudzeniu dodać ser starty na tarce oraz masę z bułek i jajek.Formę posmarować tłuszczem i posypać drobno pokrojonym bekonem, wyłożyć do niej masę. Piec ok.40 min. w temp.175ºC. Podawać na zimno lub na gorąco.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz