środa, 11 stycznia 2012

sernik truskawkowy

Składniki

paczka sezamków 28g
paczka herbatników holenderskich w czekoladzie 188g
60g masła (ok. 1/4 kostki)

1 kg sera
3/4 szkl. cukru pudru
3/4 szkl. musu truskawkowego (ok. 15dag truskawek świeżych)
3 łyżki żelatyny

2 galaretki truskawkowe
truskawki do ozdoby




Przygotowanie

Ciastka zemleć w maszynce dodać roztopione masło, wymieszać i wyłożyć spód tortownicy lekko dociskając.
Ser utrzeć z cukrem, dodać mus truskawkowy i żelatynę rozpuszczoną w 1/2 szkl. gorącej wody.
Wszystko wymieszać i wyłożyć do tortownicy.

Galaretki rozpuścić w 3 szkl. gorącej wody. Wcześniej udekorować truskawkami i zalać na lekko stężały ser.

SMACZNEGO!




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz