czwartek, 2 lutego 2012

Karczek z warzywami

Składniki

3 kotlety z karczku
1kg ziemniaków
2 marchewki
½ kg fasolki szparagowej
2 cebule
czosnek
przyprawa do ziemniaków
1 kostka czosnku
sos sojowy
majeranek
wegeta
olej



Przygotowanie

Ziemniaki i marchewkę obrać ,umyc i pokroić na mniejsze kawałki posypać przyprawą do ziemniaków dodać cebulę , czosnek ,fasolkę polać olejem, wszystko razem wymieszać.Na zdjęciu jest bez fasolki bo nie miałam.
Mięso rozbić jak na kotlety przyprawić przyprawami rozkruszyć czosnek ,podlać odrobina oleju i ułożyć na warzywach .Piec w piekarniku do zarumienienia.

                                                 

    

Druga wersja jest juz z fasolką i udkami z kurczaka tez pyszne.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz