sobota, 4 lutego 2012

Masy do tortu owocowa czekoladowa orzechowa

Składniki

Masa  orzechowa
 1 szklankę kremówki
 2 łyżeczki cukru pudru
 1 szt fix do śmietany
 1,5 szk. mielonych orzechów
/////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////// 


Masa czekoladowa
 1 szt.budyniu czekoladowego
 10 dkg czekolady
 1 kostka masła
 0,5 szk. cukru pudru
 
\\\\\ \\\\\\

Masa oowcowa
 
20 dkg gęstej marmolady
4 białka
2 łyżki cukru pudru




Przygotowanie

Ubić  śmietanę z cukrem i fix ,nastepnie wymieszać z orzechami.

wystarczy na jednaż warstwę tortu lub średniego biszkoptu.



\\\\\\\\\\\\\


Ugotować budyń ,wystudzić .Utrzeć masło z pudrem ,dodając na zmianę po łyżce budyniu i stopionej czekolady.Na koniec można dodać kilka kropel ulubionego zapachu.

wystarczy do przełożenia jednej warstwy tortu lub średniego  biszkoptu

\\\\\\\\\\\\\\

Ubic białka z cukrem ,marmoladę wymieszac mikserem ,następnie wszystko delikatnie wymieszać .

wystarczy na jedną warstwę toru lub średniego biszkoptu.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz