czwartek, 9 lutego 2012

Utwór na Farsz - Dusza Ruskich Pierogów

Składniki

 
 Potrzeba:

 – 1,1 kg kartofli;
 – ~ 40 dag chudego twarogu;
 – 3 cebule;
 – masło do przesmażenia cebuli;
 – sól;
 – pieprz "afro" świeżo mielony;
 – pieprz ziołowy.
 
ciasto na pierogi znajdziesz >> TUTAJ


_        _
\`  \   / v /
\   V   /
/ .   . \
=\   T   /=
/   v   \
/ \ \  / / \
____\   "  "   /____
(_______/^\_______)

shoffix
* * * * * * * *




Przygotowanie

 
Tabulatura dźwięków:

Umyj ręce!

Ugotuj kartofle w osolonej wodzie (ok. 15-20 min od zawrzenia wody).
Po ugotowaniu odcedź, chwilę pozwól im odparować a następnie potłucz. Odstaw do wystygnięcia (jak chłodne wstaw na jakiś czas do lodówki).

Ser twarogowy obwiń w ściereczkę lub gazę i w miarę mocno wyciśnij.

Wyciśnięty twaróg połącz z utłuczonymi kartoflami (wstępnie zagnieć widelcem, po czym przepuść przez maszynkę [raz - dwa razy]).

Duszę dopraw do smaku solą, czarnym i ziołowym pieprzem. Dodaj przesmażoną na maśle cebulę.

Składniki dokładnie wymieszaj i odstaw duszę do lodówki/chłodni aby się dobrze przegryzła.
 – najlepiej duszę przygotować dzień przed lepieniem pierogów.

Informacje dodatkowe:

Z podanych proporcji wychodzi mi około 70 pierogów.

Utwór na Ciasto Pierogowe >> zobacz


q:-)  s m a c z n e g o  (-:p 
 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz