czwartek, 19 kwietnia 2012

Dobra kolacja z warzyw

Składniki

2 torebki lub 2 szkl.ryżu
2 średnie marchewki
1 duża pietruszka 
1 mały seler 
połowa małej pory
pół papryki czerwonej
pół kapusty pekińskiej
łyżka posiekanej natki pietruszki


2 łyżki oleju
sól 
pieprz
vegeta







Przygotowanie

Ryż gotujemy na sypko osolonej wodzie. Warzywa obieramy i tniemy ma małe paseczki lub zcieramy na tarce,pekinkę drobno kroimy,porę w plesterki. Na głębokiej patelni rozgrzewamy olej i dajemy na nią warzywa,jakieś 5 min.smażymy,mieszając co jakiś czas,potem wlewamy 1.5 szkl. wody ,sól,pieprz,vegeta  i dusimy do miękkości.Odrobinę sosu zostawiamy i dajemy do tego ryż,mieszamy dokładnie,zostawiamy na niewielkim ogniu na 2 min.,dodajemy pietruszkę,mieszamy i gotowe.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz