poniedziałek, 23 kwietnia 2012

Eklerkowy deser bardzo latwy

Składniki

2 szkl zimnego mleka
2 budynie smietankowe na zimno (specjalne budynie ktore sie robi z  zimnym mlekiem nie trzeba gotowac)
2 szkl ubitej smietany
biszkopty okragle
czekolada gorzka



Przygotowanie

Przygotowac budyn z zimnym mlekiem tak jak podane na opakowaniu dodac na koncu ubita smietane i delikatnie wymieszkac.
W formie mozna tortownicy ulozyc biszkopty,biszkopty wedlug smaku mozna namoczyc w kawie,alkoholu itp.
Ukladamy jedna warstwe biszkotow i na to 1/3 masy i tak do wykonczenia masy na wierzchu ukladamy biszkopty schlodzic przez kilka h, czekolade roztopic z 2 lyzkami kremowki i polac deser.

Przepis pochodzi z internetu polecam bardzo latwy i szybkie co nieco na zab.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz