poniedziałek, 30 kwietnia 2012

Pieczarki nadziewane mięsem z indyka

Składniki

1 kg   średniej wielkości pieczarek
500g  mięsa mielonego z indyka
1       średnia cebula
2       jaja
         bułka tarta
         sól, pieprz, olej




Przygotowanie

Pieczarki obrać i usunąć nóżki. Drobno skrojoną cebulę i posiekane nóżki pieczarek przesmażyć na niewielkiej ilości oleju i wymieszać z mięsem mielonym z indyka. Farsz według uznania doprawić pieprzem i solą. Nadziewać kapelusze pieczarek formując z nich kulki i obtoczyć w jajku i bułce tartej. Smażyć na oleju obracajac pieczarki co jakis czas.
Pyszne jako zimna zakąska.

pieczarek było za mało ;) powstały trzy mielone kotleciki :)

w tej wersji pieczarki były podane z "dużymi" frytkami :)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz