środa, 18 kwietnia 2012

Pieczone pałki

Składniki


ok. 6 pałek z kurczaka
1 duża czerwona cebula
1 szkl. rosołu drobiowo-wołowego
sok z 1/2 cytryny
2 ząbki czosnku
3 łyżki oliwy z oliwek
1 łyżeczka soli
1 łyżeczka pieprzu
1 łyżeczka ostrej papryki w proszku
2 liście laurowe





Przygotowanie

2 łyżki oliwy mieszamy z solą, pieprzem i papryką pałki myjemy i nacieramy oliwą z przyprawami układamy je w naczyniu żaroodpornym wlewamy rosół czosnek i cebule obieramy i kroimy w plasterki posypujemy nimi mięso dodalemy listki polewamy wszystko sokiem z cytryny pomieszanym z 1 łyżką oliwy przykrywamy pokrywką lub folią aluminiową pieczamy w 180 st. C ok. 1 h odkrywamy i zapiekamy dalej ok. 0,5 h

Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz