niedziela, 29 kwietnia 2012

Piersi z kurczaka zapiekane z pieczarkami

Składniki

4 filety z kurczaka 70 dag pieczarek 2 duże cebule 30 dag sera żółtego majonez rzymski (nie może być inny)




Przygotowanie

Cebule podsmażyć na złoty kolor. pieczarki pokroić i poddusić. Ser żółty zetrzeć na tarce o grubych oczkach. surowe filety przyprawić do smaku, według uznania. Zazwyczaj przyprawiam solą, pieprzem, ziołami prowansalskimi, ale można różnie.
Dno naczynia żaroodpornego posmarować olejem. Następnie ułożyć filety z kurczaka, potem po kolei cebulkę, pieczarki i cały majonez. Wszystko posypać żółtym serem.
Zapiekać w piekarniku w temp. 180-200 st przez 20-30 minut.
Można podawać z keczupem.

Danie jest bardzo smaczne, a przede wszytskim łatwe w przygotowaniu.

Przepis podsunęła mi koleżanka i sprawdził się - znajomym smakowało.

Smacznego!!!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz