piątek, 27 kwietnia 2012

Siedzące pierożki

Składniki

0,5 kg mąki
3 łyżki oliwy
ok.0.5 szk.ciepłej wody
szczypta soli

Farsz-wedle uznania
Ja przygotowałam dwa
1.Torebka ugotowanej kaszy gryczanej+25dkg sera białego+szczypta vegety
2)Polędwiczka wieprzowa usmażona z jedną dużą cebulą+200ml słodkiej śmietny(sól,pieprz)



Przygotowanie

-połączyć mąkę z oliwą+woda i zagnieśc ciasto(zostawić je na chwilę,żeby odpoczeło)
-następnie stworzyć pierożki(każdy ma swój sprawdzony sposób)
i posadzić je na suchej  gorącej patelni
Chwilę je przytrzymać,zeby zapiec spód
Następnie dolać 1/2 szklanki przegotowanej gorącej wody i nakryć pokrywką.
Trzymac je na wolnym ogniu około 8-10 min.
A potem wcinać.(tu z farszem z kaszy i farszem obok z polędwiczki,super smaczne połaczenie)
Te są z farszem z polędwiczek.

Przepis ukazał się w kuchnia.tv( 3 lata temu)
Wyszło mi 40 szt.(pomagał mi mój syn jak zwykle)

SMACZNEGO

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz