środa, 2 maja 2012

bułeczki z sosem beszamelowym

Składniki

na 4 osoby:

8 bułek kajzerek
1kg pieczarek
20dag.startego sera zółtego
4 łyzki masła
szkl. zimnego mleka
4 łyzki maki

sół, pieprz, 1 łyzeczka oregano suszonego.




Przygotowanie

przygotowanie:

z bułek wydrazyc miaższ / nie przekrajac na pół.
pieczarki oczyscić, pokroić w plasterki, podsmażyc na małej ilisci oliwy  pod przykryciem nastepnie posolic, dodac pieprz  i oregano...

przygotowanie sosu beszamelowego:

w małym garnku rozpuscic masło na małym ogniu nastepnie dodac mąkę dokładnie połączyc z masłem az powstanie jednolita gęsta masa wtedy wlewac pomału mleko jednoczesnie caly czas mieszajac az powstanie kremowa konsystecja wtedy zciagnac z ognia dodac starty ser zółty na małych oczkach i połączyć z goracym sosem...

nastepnie podgrzac pieczarki i dodac do nich tyle sosu aby farsz nie był za rzadki. i nie wylewał sie z bułek....
..wypełnic farszem kajzerki  na wierzch ułozyc plasterki sera i posypac oregano, włozyc bułeczki do piekarnika nagrzanego do 180'C i piec około 15 / 20 min...az ser na bułeczkach sie zarumieni.....

                                                    zycze smacznego...Asia

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz