niedziela, 20 maja 2012

Buraczki z papryką - przetwory

Składniki

Składniki:


5 kg buraków czerwonych,


1 kg papryki,


1 kg cebuli,


liść laurowy,


ziele angielskie,


pieprz.


 


Składniki zalewy:


2 szklanki cukru,


2 łyżki soli,


0,5 litra wody,


1 szklanka oleju,


1,5 szklanki octu,





Przygotowanie

Przygotowanie:

Składniki zalewy ale bez octu zagotować.

5 kg buraków czerwonych ugotować w łupinkach, obrać i zetrzeć na tarce jarzynówce.

Paprykę i cebule pokroić w kostkę i podgotować.

Włożyć wszystkie warzywa z przyprawami na zalewę i gotować 20 minut, na koniec dodać ocet i wymieszać. Gorące nakładać do słoików.

Do zimowych obiadków jak znalazł. Smacznego!!!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz