piątek, 18 maja 2012

Ciasto rafaello Natalii

Składniki

BISZKOPT

1 szkl.mąki (najlepsza jest Lubella tortowa puszysta)
1 szkl.cukru
pół łyżeczki mąki ziemniaczanej
5 jajek
1 łyżka octu
półtorej łyżeczki proszku do pieczenia

MASA KREMOWA


2 białe czekolady
200g wiórek kokosowych
500 ml śmietany 30(może być łaciata)
2 bite śmietany ŚNIEŻKI w proszku
1 opakowanie migdałów(platki)





Przygotowanie

BISZKOPT

Odzielamy żółtka od białek i białka ubijamy na sztywno.Do ubitych białek dodajemy szklankę cukru,razem wszystko miksując.Do żółtek które nam zostały dodajemy proszek do pieczenia i ocet,razem trzeba wszystko wymieszać i odstawić na chwilkę aby urosło.Napęczniałe żółtka dodajemy do białek delikatnie je miksując,następnie odkładymy mikser dodajemy mąkę Lubellę i mąkę ziemniaczną,teraz wszystko delikatnie mięszamy łyżką.Gotową masę wylewamy na brytwankę posmarowaną margaryną(tylko spód) i posypaną bułką tartą.Pieczemy przez 25 minut w piekarniku rozgżanym na 180 stopni.

KREM

Śmietanę ubijamy dodając do niej bitą śmietanę w proszku,następnie dodajemy wiórki i rozpuszczoną i ostudzoną białą czekoladę.Wszystko należy razem zmiksować i gotowe wylać na wcześnie upieczony i ostudzony biszkopt!Ciasto możemy polać biała polewą z DELECTY i posypać na nią migdały w płatkach!!SMACZNEGO NATALIA!!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz