sobota, 12 maja 2012

Jaskółcze gniazda

Składniki

* 40 dkg mięsa mielonego
* bułka
* cebula
* posiekana natka pietruszki
* sól
* pieprz
* 4-5 jajek ugotowanych na twardo
* tarta bułka
* tłuszcz do smażenia






Przygotowanie

Mięso wymieszać z namoczoną bułką, surowym jajkiem,posiekaną zieleniną, drobno posiekaną cebulą. Doprawić do smaku solą,pieprzem. Dobrze wyrobić na jednolitą masę. Ugotowane i obrane jajka okleić równomiernie masą mięsną. Na patelni rozgrzać tłuszcz (olej) i smażyć jak, aż ładnie się zrumienią.
Gotowe przekrawać na pół i układać na talerzu.Można podać z ziemniakami puree i surówką. U mnie w towarzystwie Pana Pomidorka;)

Smacznego! :)

 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz