poniedziałek, 14 maja 2012

Pilaw

Składniki



1 szklanka ryżu
3 łyżki oleju
2 szklanki wody
10 dag pieczarek
łyżeczka przyprawy Jarzynka
marchew
pietruszka
kawałek selera
mała cebula
łyżka masła
natka pietruszki
sól pieprz






Przygotowanie

Dokładnie umyć i osączyć ryż. Umyte i drobno pokrojone pieczarki i resztę warzyw krótko podsmażyć na mocno rozgrzanym maśle. Rozgrzać olej,, wsypać ryż i mieszając smażyć aż stanie się jasnozłocisty po czym połączyć z pieczarkami. Wlać wodę dodać przyprawy i krótko gotować. Następnie zawinąć naczynie z potrawą w koc i odstawić na 2-3 godziny. Przed podaniem podgrzać posypać natką podawać z surówką.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz