wtorek, 1 maja 2012

Sałatka z tuńczyka z kiełkami

Składniki

puszka tuńczyka w sosie własnym

3/4 puszki kiełków sojowych

woreczek ryżu paraboiled

pół małej cebulki

4 jajka

3 ogórki konserwowe

pól świeżej papryki

3 łyżki majonezu

łyżeczka musztardy

sól, pieprz, papryka



Przygotowanie

Jaja ugotować na twardo, ryż według przepisu na opakowaniu. Ostudzony ryż wymieszać z kiełkami sojowymi, pokrojonymi w cząstki jajkami, plasterkami ogórka, paseczkami papryki i cebulą pokrojoną w piórka. Dodać osączonego tuńczyka i wymieszać z majonezem i przyprawami.
Można jeść sama albo podawać do ciemnego pieczywa. Ponieważ sałatka jest dość gęsta, może nawet udawać pastę na chlebku.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz