czwartek, 24 maja 2012

śledzie po litewsku

Składniki

4 solone śledzie
1/2 kg.pieczarek
2 ogórki kiszone
cebula
łyżka koncentratu pomidorowego
1/2 szklanki oleju
łyżeczka majeranku
cukier,sól i pieprz do smaku



Przygotowanie

  WYKONANIE:
  Śledzie moczyć w wodzie 2 godz.
  Pieczarki obgotować w osolonej wodzie.
  Pieczarki i ogórki drobno pokroić,cebulę posiekać .Wszystko wymieszać.
  Doprawić koncentratem,cukrem,solą, pieprzem i majerankiem.
  Śledzie pokroić na kawałki.
  W słoju układać na przemian:
   śledzie
   sałatkę
  Każdą warstwę zalać olejem.Schłodzić.
  Na talerzu układamy przez środek śledzie a na około sałatkę.


   

   Gorąco polecam moim gościom smakuje.

 Przepis pochodzi z czasopisma MOJE GOTOWANIE
 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz