wtorek, 22 maja 2012

Śledzie po polsku

Składniki

 50 dkg.solonych śledzi lub filetów
   5 marynowanych grzybków
   2 małe korniszony lub ogórek kiszony
   1 mała marchewka
   1 mała cebulka
   1 jajko
   3 łyżki oleju



Przygotowanie

Wymoczone śledzie odfiletować,obrać z ości i skóry.Marchewkę ugotować w całości,jajko ugotować na twardo-posiekać w kostkę.Pokroić drobno cebulę,grzybki,ogórek oraz przestudzoną marchewkę.Śledzie ukośnie pokroić na kawałki,ułożyć na półmisku,posiekane warzywa zmieszać z jajkiem i ułożyć wokół kawałków śledzia.Całość skropić olejem i dodać kilka plasterków cytryny oraz trochę natki pietruszki lub koperku.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz