niedziela, 13 maja 2012

Zapiekanki na szybko dla początkujących

Składniki

1 wek  / tj. bułka pszenna  długa / 
    margaryna do smarowania chleba
   wędlina /np. szynka w plasterkach/
   pomidory
   ogórki kiszone
   ser żółty starty na tarle lub w plasterkach
  
  
   keczup lub inny sos np. czosnkowy



Przygotowanie

Pokrojoną wekę w kromki smarować cieniutko margaryną
 i ułożyć na blaszce.
 
  Na każdej kromeczce układać wędlinę,  2 plasterki ogórka kiszonego 
  na to plaster pomidora.
  Ułożyć tak aby pokryć całą kromeczkę.
  Następnie posypać tartym żółtym serem lub położyć po kawałku  plasterka. / nie rozsypuje się wtedy po blaszce/.
 
   Blaszkę  wsunąć do nagrzanego piekarnika  i zapiec .
   Uważać aby nie spalić.

   Po wyjęciu układać na talerzu .Podawać z keczupem lub
   sosem czosnkowym wg.uznania  co kto lubi .Bardzo smaczne
   są również same bez dodatku sosu.

   Do zapiekania można wykorzystać resztki wędlin.

                                                   Smacznego !!!


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz