piątek, 8 czerwca 2012

krokiety z mięsem wg Olcii

Składniki

naleśniki:

1 l mleka
2 jaja
mąka pszenna( ilość około pół kg, zależne jest to od mąki ciasto musi mieć konsystencje gęstej śmietany)



Farsz:

1 kg mielonego mięsa(moze byc gotowe,albo mielona szynka,łopatka)
1 pierś z kurczaka
1 cebula
ząbek czosnku
przyprawy:sól,papryka osstra i słodka,pieprz czarny






Przygotowanie

NALEŚNIKI

składniki ciasta zmiksować, smażyć naleśniki na lekko natłuszczonej patelni.




FARSZ

 mięso mielone przesmażamy na patelni,dodajemy do tego pokrojoną pierś, obrana cebule pokrojoną na 4 i cały ząbek czosku.przyprawiamy i smażymy.

 

po ostudzeniu mielimy przez maszynke do miesa(wszystko razem) w razie potrzeby ponownie przyprawiamy i odstawiamy na koło godzine zeby sie przegryzło.

 

najłatwiejszy i najpyszniejszy sposób na farsz go krokietów.


 na nalesniki nakładamy farsz.zawijamy najpierw dół potem środki, i zwijamy
obtaczami w roztrzepanym jajku i bułce tartej.smażymy z każdej strony na brązowo.

polecam!!!


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz