piątek, 1 czerwca 2012

Ogon Byka

Składniki

3 ogony z byka pokrojone

2 cebule
1 por
2 marchewki
2 selery naciowe
2 liscie laurowe
tymianek
sol i pieprz
maka
puszka mala pomidorow obranych ze skorki i zmielonych
pernod -- okolo30ml
olej
wino biale 100ml
wino czerwone 100ml
slodka wedzona papryka --- taka hiszpanska

2 kostki rosolowe -- czy jakos tak -- ale wolowe



Przygotowanie

obsmasz mieso w garczku -- moze byc :) obtoczone w mace na oleju :) i sciagnij na bok

odlej troszke oleju aby nie bylo tluste i smaz jarzynki pokrojone w dowolny sposob :)

nastepnie posyp papryka !!! wazne dla smaku -- i za jakas 1 minute polej pomidorami, dodaj wino oraz pernod :)

pogotuj az jarzynki beda miekkie i zmiel je :)

wloz mieso i przyprawy (lisc, tymianek, kostki rosolowe itd.)
i gotuj na wolnym ogniu jak miesko bedzie miekkie --- pamietaj musi byc przykryte sosem -- jak potrzebujesz dodaj wody :)

no i smacznego w ssaniu mieska :)


PROSZE O ZOSTAWIANIE KOMENTARZY

ps. mozna wziasc wyciagnac miesko i pogotowac sos az sie sam zagesci i podawac z tym na co ma sie ochote:)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz