sobota, 2 czerwca 2012

Polskie spaghetti z wątróbką

Składniki

30-40 dkg wątróbki drobiowej, mała cebula,20 dkg pieczarek
olej do smażenia, mała puszka koncentratu pomidorowego, szklanka bulionu, makaron świderki, ser żółty,przyprawy:majeranek, curry,pieprz




Przygotowanie

Czas przygotowania: 45 min. Drobno pokrojoną cebulę podsmażyć na oleju,dodać porojone w plasterki pieczarki. Dodać bardzo drobno pokrojoną wątróbkę i smażyć dalej aż do momentu gdy przestanie być krwista.
 Dolać bulion, koncentrat i dusić pod przykryciem na wolnym ogniu. Mieszając od czasu do czasu rozgnieść część wątróbek.
 Po ok. 30 min dodać przyprawy, wymieszać, chwilę podgotować i zdjąć z ognia. W tym samym czasie ugotować makaron. Przygotowanym sosem polać makaron i posypać żółtym serem

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz