poniedziałek, 11 czerwca 2012

Watróbka z papryką i pieczarkami

Składniki

40 dag wątróbek kurzych
strąk zielonej papryki
15 dag pieczarek
łyżka oleju
2 łyżki masła
sos sojowy
pieprz, sól
liście zielonej sałaty




Przygotowanie

Wątróbkę przekroić na kawałki, dokładnie oczyścić, umyć i osuszyć.
Na patelni rozgrzać tłuszcz, włożyć wątróbki, umyte i pokrojone na ćwiartki pieczarki oraz oczyszczoną, umyta i pokrojoną w paski paprykę. Smażyć na dość dużym ogniu, pod koniec posypać pieprzem, solą i skropić sosem sojowym. Podawać prosto z patelni, ułożone na liściach sałaty, z chlebem, grzankami lub bagietką.

Smacznego

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz